Tuesday, February 27, 2007

boxes and arrows blog

op de blog van boxes and arrows
www.boxesandarrows.com/view/doing-todays-job

maakt Patrick Dubroy wel een goed punt, dat de hedendaagse applicaties op vele kleine puntjes van elkaar verschillen en dat er eigenlijk een nieuwe manier nodig is waarop we naar multimedia objecten kijken, zijn suggestie voor een nieuw soort file-system lijkt me nog niet zo'n slecht idee :-)


1 comment:

Jelle said...

De Wiki ligt precies weer plat en ik kan mijn verhaal dus niet uitbreiden. Alternatief: ik zal hier maar eens op antwoorden.

Ik vraag me af of de voordelen wel opwegen tegen de hoeveelheid werk om zo'n nieuw systeem te ontwerpen en te maken - en die gaat gigantisch zijn!

Mijn computer is heel strikt georganiseerd en ik zal daardoor nooit meer dan een halve minuut moeten zoeken achter een video, foto of document.

Langs de andere kant kan het natuurlijk wel zijn dat ik, eenmaal gebruiker van zo'n nieuw systeem, nooit meer zonder zou kunnen. En voor de meer chaotischere gebruikers zal het wel zeer welkom zijn.

Wat ik spijtig vind, is dat de schrijver van het artikel heel vaag blijft. Hij houdt het simpelweg bij requirements, die dan ook nog eens heel algemeen zijn. Hij geeft zelf geen voorstellen om zo'n systeem uit te werken.